Veilig op weg: zorg voor de juiste dekking

Veilig de weg op kunnen is belangrijk voor jezelf en voor andere personen in het verkeer. Door de juiste autoverzekeringen aan te schaffen stap je een stuk geruster de auto in. Je weet zo dat als er iets gebeurt jij gedekt bent. Maar hoe zorg je voor de juiste dekking van je auto? Dit kan je berekenen door de onderstaande 3 stappen.

Voorbereiding

Heb je al een huidige autoverkering maar ben je toe aan wat nieuws? Check dan altijd voordat je op zoek gaat naar een andere verzekering de looptijd van je huidige verzekering en de opzegtermijn. Het is ook erg handig om je schadevrije jaren op te zoeken. Maar waar staan deze? Deze kan je vinden op je polis. Nu je toch bezig bent, pak ook gelijk je kentekenbewijs erbij voor het kenteken en de meldcode van je auto. Het afsluiten van een verzekering begint uiteraard bij het berekenen van de premie. Bij het afsluiten van een premie worden er naar verschillende gegevens gevraagd. Vragen over je auto en het verleden als bestuurder. Wanneer jij ervoor zorgt dat je deze documenten bij de hand hebt ben je goed voorbereid. Zo kan je ontspannen en moeiteloos de formulieren invullen. 

De juiste keuze

Iedereen wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Bij het maken van de juiste keuze is het erg handig dat je weet welke dekking jouw auto nodig heeft. De keuze die jij hierin maakt hangt af van enkele factoren. Denk hierbij aan: de dagwaarde van de auto, de leeftijd van de auto, het aantal schadevrije jaren en hoe vaak je je auto gebruikt. Deze factoren kunnen van invloed zijn. Heb jij niet veel geld achter de rug? Dan kan het een goede keuze zijn om te kiezen voor een ruimere dekking.

Aanvullende dekking

Je hebt je basisdekking afgesloten en dat is natuurlijk erg fijn. Maar het is niet erg om verder te kijken naar een aanvullende dekking. Zo kan jij ervoor zorgen dat eventuele medepassagiers ook verzekerd zijn. Deze situatie kan voorkomen in een ongeluk.