Autoverzekering vernieuwen? Volg deze 5 stappen

Veel mensen besluiten om over te stappen naar een andere autoverzekering en dit is helemaal niet zo slecht idee! Dit kan zeker van pas komen wanneer je een goedkopere premie vindt of als de voorwaarden voordeliger kunnen worden. Het kan zijn dat je er tegenop ziet omdat je denkt dat het veel regelen is. Dit valt echter harstikke mee. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Opzegtermijn

Voordat je de stap neemt om te gaan overstappen naar een andere autoverzekering is het een goed idee om je huidige opzegtermijn erbij te pakken. In de meeste gevallen kan dit na een heel jaar maandelijks opgezegd worden. Maar bij sommige verzekeraars kan dit alleen jaarlijks. Daarom is het altijd slim om dit van tevoren even te checken.

Vergelijken

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Het blijft een belangrijke rol spelen in het kiezen van de juiste autoverzekering. Verzamel al je gegevens erbij zoals: je kenteken, opgebouwde schadevrije jaren en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt. Deze gegevens worden ingevuld om autoverzekeringen te vergelijken. 

Het afsluiten

Denkt je dat je de autoverzekering hebt gevonden die het juiste bij je past? Controleer dan goed of de ingangsdatum aansluit bij de opzegtermijn van de huidige autoverzekering. Vul bij de acceptatievragen de waarheid in. Alleen zo kan een ander jou eisen en wensen duidelijk op beeld krijgen.

Acceptatie

Nadat je je verzekering hebt afgesloten ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail staat of je direct geaccepteerd bent of niet. Is dit niet het geval? Wacht dan eerste op de acceptatie van je nieuwe autoverzekering voordat je je huidige afsluit. We willen tenslotte niet dat je onverzekerd de weg op gaat, sterker nog dit mag niet. 

Opzeggen

Nadat de mail je bevestigd dat je geaccepteerd bent voor je nieuwe autoverzekering kan je gerust de huidige opzeggen. Wij willen jou feliciteren! Het overstappen is gelukt.