hoeveel BPM moet ik betalen?

Een auto importeren uit het buitenland: hoeveel BPM moet ik betalen?

Als je een auto importeert, moet je BPM (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) betalen. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type auto, de leeftijd van de auto en het land waar je de auto koopt. Hieronder geven we enkele richtlijnen voor hoeveel BPM je moet betalen bij het importeren van een auto. Kijk ook op https://mijnbpm.nl/ voor meer informatie.

hoeveel BPM moet ik betalen?

Wat voor auto wil je importeren?

Ten eerste moet je rekening houden met het type auto dat je wilt importeren. Auto’s met een lagere CO2-uitstoot hebben vaak een lagere BPM-tarief dan auto’s met een hogere CO2-uitstoot. Dit betekent dat elektrische auto’s of hybride auto’s vaak een lagere BPM hebben dan benzine- of dieselauto’s.

De leeftijd van de auto

Verder moet je ook kijken naar de leeftijd van de auto. Auto’s die jonger zijn dan 6 maanden en minder dan 6.000 kilometer hebben gereden, zijn vrijgesteld van BPM. Auto’s die ouder zijn dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometer hebben gereden, moeten BPM betalen. Hoe ouder de auto is, hoe hoger het BPM-tarief zal zijn.

Waar koop je de auto: Duitsland of een ander land?

Daarnaast moet je ook rekening houden met het land waar je de auto koopt. Sommige landen hebben lagere BPM-tarieven dan andere landen, wat betekent dat het voordeliger kan zijn om een auto te importeren uit een land met lagere BPM-tarieven. Houd er wel rekening mee dat er in sommige gevallen beperkingen kunnen zijn op het importeren van auto’s uit bepaalde landen.

hoeveel BPM moet ik betalen?

Hoe duurder de auto, hoe meer BPM je moet betalen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de BPM niet alleen afhankelijk is van het type auto, de leeftijd van de auto en het land waar je de auto koopt, maar ook afhankelijk is van de waarde van de auto. Hoe duurder de auto is, hoe hoger het BPM-tarief zal zijn.

Samengevat is de hoogte van de BPM afhankelijk van het type auto, de leeftijd van de auto, het land waar je de auto koopt en de waarde van de auto. Als je overweegt om een auto te importeren, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren om te bepalen hoeveel BPM je zult moeten betalen.